Monday, December 3, 2007

Zo maak je een aquarium!

Zo maak je een aquarium
Ben jij ook zo dol op vissen?
Maar vinden je ouders een aquarium veels te duur?
Maak je geen zorgen nu kan je zelf een aquarium maken!

Dit heb je nodig:
Een waterdichte, glazen bak (Heb je er zelf geen thuis, kijk dan op koninginnedag eens op de braderie. Of op een fancy-fair of vlooienmarkt. Vaak worden er lege aquariums verkocht.)
Schoongewassen grind en/of zand
Diertjes en visjes, die je uit de sloot hebt gevist
Waterplanten
Stenen of dood hout
Water uit de sloot waar je geschept hebtGrind, zand, waterplanten, stenen en dood hout kun je vaak uit dezelfde plas of sloot halen, waar je de beestjes hebt geschept.
leeg aquarium
Stap 1Maak de waterdichte, glazen bak heel goed schoon. Er mogen geen algen in zijn achtergebleven. Bedek de bodem met grind of zand.
aquarium vullen
Stap 2Vorm met de stenen en het hout een onderwaterlandschap. Diertjes vinden daar later hun voedsel. Bouw het niet helemaal vol, want dan kun je zelf niet veel meer zien!Doe water uit de sloot in de bak tot het aquarium ongeveer halfvol is.
aquarium vullen met plantjes
Stap 3Doe nu de waterplantjes in het aquarium. Zorg dat de plantjes goed zijn afgespoeld! Er mag geen kroos of slakkeneitjes aan zitten.
Stap 4Laat de opgeviste diertjes vrij in het aquarium. Stop het aquarium niet te vol. Bedenk dat de dieren nog verder groeien en ook allemaal voedsel nodig hebben!Zet de bak op een lichte plek, maar niet midden in het zonlicht. Zonlicht laat de bak dichtgroeien met algen.

No comments: